Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Валтер Бонати

Братът, когото не познавах

Автор: Райнхолд Меснер и Сандро Филипини
Код на продукта:240
Наличност:В наличност
Превод: © Таня Кольовска
Дизайн корица: © Издателство Вакон
Редактор: Яна Парашикова-Аролска
Консултант катерене: Момчил Дамянов
Корица: Мека
Размери: 140x210
Националност: Италианска
Брой страници: 288
ISBN: 978-619-7300-50-5
Коректор: Мариана Пиронкова
Цена: 25,00лв.
Кол-во:

Резюме

Валтер Бонати

Валтер Бонати и Райнхолд Меснер се срещат за пръв път през 2004 г., но житейските им пътеки се пресичат много преди това. Като момче Меснер се възхищава на Бонати, а през 1971 г. открива, че той му е посветил книгата си „Великите дни“, в която го обявява за свой ученик и последовател. Двамата велики катерачи имат много общо: традиционния подход към алпинизма и стремежа към близост с природата, търсенето на уединение и споделените идеали.

„Валтер Бонати – братът, когото не познавах“ разглежда успоредно впечатляващите им постижения като алпинисти и необикновените им преживявания като личности. Историята на Бонати е вдъхновяваща и затрогваща, а нишката на съдбата в нея е формирана от последиците на една дълга нощ, прекарана на К2 през юли 1954 г. Райнхолд Меснер размишлява върху житейския и професионалния път на своя приятел, правейки паралели със собствения си живот, а Сандро Филипини пресъздава най-значимите дни на Бонати с помощта на документи и директни свидетелства.

Животът на Валтер Бонати е изпълнен с предизвикателства и упорство, радости и дълбока печал, разочарования, дързост и победи и преди всичко – с любов към планината. В тази изключителна книга като на филмова лента се редуват образи от миналото и настоящето и отекват множество гласове, които улавят неугасващата светлина на една от най-ярките фигури в световния алпинизъм.

Отзиви (0)

Автор

Роден в Южен Тирол през 1944 г., Райнхолд Меснер е определян като един от най-великите алпинисти на всички времена. В своите 3500 изкачвания той прокарва над сто нови маршрута и става първият човек, стъпил на всички четиринайсет осемхилядника в света. Уповава се единствено на собствените си възможности и се съобразява с предизвикателствата на природата, без да използва техническите нововъведения в алпинизма. Автор е на над шейсет книги, сред които „Свободата да бъда там, където искам“ и „Експедиция до крайната точка“.

 

 

 

 

Сандро Филипини е роден в Милано през 1951 г. Завършва философия. Журналист по професия, повече от трийсет години работи за „Газета дело спорт“. Участва в съставянето на „Голяма енциклопедия на олимпиадите“, както и на раздел „Алпинизъм“ за енциклопедия „Трекани“. През 2012 г. е член на журито на „Златен пикел“. Автор и режисьор на филми за знаменити алпинисти, сред които Рикардо Касин, Валтер Бонати, Райнхолд Меснер, Симоне Моро и Марио Курнис.

Подобни Заглавия
Свободата да бъда там, където искам
Райнхолд Меснер е един от най-великите планинари в човешката история. Той разширява границите на възможно...
Цена: 20,00лв.
Първите седем
Когато приключението е закодирано в ДНК-то, а сечивото се е превърнало в естествено продължение на ръката, ед...
Цена: 25,00лв.
Експедиция до крайната точка
„Привлечен съм от крайната точка. Като метал от магнит. Може би защото само там е възможно спасението.“ З...
Цена: 22,00лв.
Бяла самота
Нанга Парбат – там, където Райнхолд Меснер стана такъв, какъвто е. За Меснер Нанга Парбат е много специална...
Цена: 20,00лв.
Издателство Вакон © 2022 - Изработен от iSenseLabs