Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Предпоследната крачка

Историята на Кирил Николов-Дизела

Автор: Богдан Русев
Код на продукта:251
Наличност:В наличност
Дизайн корица: Теменуга Абаджиева
Снимка корица: Михаил Новаков
Редактор: Иван Б. Генов
Националност: Българска
Брой страници: 228
ISBN: 978-619-7300-94-9
Коректор: Стоянка Душева
Цена: 18,00лв.
Кол-во:

Резюме

Предпоследната крачка

ИСТОРИЯТА НА КИРИЛ НИКОЛОВ-ДИЗЕЛА

...

Кирил Николов е най-успешният български състезател по спортно ориентиране, многократен държавен и балкански шампион, европейски сребърен медалист и носител на многобройни първи места от най-големите клубни състезания по ориентиране в света.

Дизела е легенда в планинското бягане, известен с изкачването на 5-те най-високи планински върхове в България за по-малко от 24 часа и първото пробягване на планинския маршрут Ком-Емине за по-малко от пет денонощия.

Но Кирил Николов-Дизела е много повече от професионален атлет. Вдъхновител за всички, които не вярват в думата “невъзможно”. Мотиватор за хората, които мечтаят да надскочат не само средата си, но и самите себе си. Водач в пътуването, което никога не свършва.

Това е неговата история. Поне засега.

Отзиви (1)

Автор

Богдан Русев е работил като главен редактор на списанията “Eгоист”, “Една седмица в София” и “Light”. Бил е творчески директор на водещи рекламни агенции, сценарист и консултант на телевизионни предавания. Автор е на няколко сборника с разкази, две книги за деца, първият български аудиосериал и романите “Ела при мен” (2007), “Къщата” (2008) и “Туристът” (2010). Всичките му романи са преведени и издадени в чужбина, а разказите му са публикувани в списание Granta, сборника Twenty Contemporary Bulgarian Storytellers и редица водещи български печатни издания.

Книгата “Предпоследната крачка” е първата му биография.

Откъси

ПРОЛОГ


Преди да потегли от връх Ком към нос Емине по най-популярния и най-трудния туристически маршрут в България, всеки пътешественик по традиция взима със себе си две камъчета. Средно 21 дни, над 600 километра и 14 000 метра сумарна денивелация по-късно, вече завършеният „комеминеец“ хвърля едното камъче в морето, а другото си запазва за спомен.
Читателю, представи си, че държиш в ръката си две камъчета. Едното е по-голямо и нашарено с грапавини, които свидетелстват за дълга и противоречива история. Другото е по-малко и по-гладко, като талисман. А сега ги прибери в джоба си, преди да продължиш да четеш. Когато стигнем до края на това пътешествие заедно с Кирил Николов — Дизела, вече ще знаеш какви са били тези камъчета. Едното ще хвърлиш обратно в морето на всекидневието — в океана от информация и преживявания, в който плуваме всеки ден. Надявам се да решиш да запазиш другото. И понякога, когато се чудиш накъде да продължиш, да си припомняш какво си научил от него.
Готов ли си?
Да тръгваме!

Подобни Заглавия
Постигни невъзможното
. Треньорът от „Родени да тичат“ Ерик Ортън разкрива как да извлечем най-доброто от бягането Естественот...
Цена: 19,00лв.
Ултрамаратонецът
Дийн Карнасис е преуспял специалист по маркетинг през деня и ултрабегач през нощта, истински супергерой с ми...
Цена: 17,00лв.
Север
Един свят, по-опасен от Долината на смъртта и по-тежък от мексиканските каньони.   Скот Юрек е един от най...
Цена: 21,00лв.
Да открием Гоби
„Да открием Гоби“ описва удивителната среща на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с едно бездомно кученце ...
Цена: 20,00лв.
Издателство Вакон © 2023 - Изработен от iSenseLabs