Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Покорителят на невъзможното"

Автор: Майк Хорн
Код на продукта:14
Наличност:Не е налично
Превод: © Нели Соларова
Корица: Мека
Размери: 142х210
Националност: Френска
Брой страници: 352
Издадена на: 2011
ISBN: 9789549535372
Редактор: Владимир Пенов
Цена: 16,00лв.

Резюме

"Покорителят на невъзможното"

Майк Хорн в Арктика„Едва не умрях в ледената вода. Усетих зъбите на полярна мечка до лицето си. Преживях температури от -60 °С. Направих отклонение от хиляда и двеста километра, движейки се в пълната тъмнина на арктическата зима. Пръстите, лицето и дробовете ми измръзнаха. Борих се в продължение на пет дни и нощи със спуканата си в някакъв дънер лодка. Загубих цялата си екипировка и се изпържих жив... Арктика е безмилостна. Всичко, с което се сблъсках, беше ново за мен. Намерих смелостта да преодолея някои от препятствията, през които преминах, само защото не подозирах страданията, които причиняват.“

След „Пътешествие до Екватора“, експедицията която го отвежда на околосветско пътешествие по линията на екватора, Майк Хорн извършва друг подвиг: обиколка на северния полярен кръг. Изправен срещу силни ветрове и въздушни течения, той предприема смелото начинание от близо 20 000 километра сам и немоторизиран.

За повече от две години в екстремни условия пръстите му замръзват много пъти, рискува живота си в бурни води, преживява температури от близо -60 °C, успява да се измъкне от Арктическия океан, след като прекосява ледовете му.

В такива тежки условия и най-малката грешка може да доведе до фатални последствия. Майк става свидетел как цялата му екипировка изгаря, докато той е върху леден блок в морето, и успява да се спаси единствено благодарение на добрината на хората от Севера.

Пеша, със ски, с хвърчило, с лодка, с кану или дори с велосипед, Майк продължава напред и не изпуска от поглед поставената цел. За да устоиш на подобни изпитания е необходима не само стоманена воля, но и тяло, което да може да ти се подчинява. А и, разбира се, безупречна подготовка – Майк не оставя нищо на случайността и се възползва от всички знания, които може да получи от предишни пътешественици.

Върху леда ескимосите го научават на много ценни неща: например как да си построи иглу или пък как да различи по следите на една мечка дали е гладна или сита. Когато си на хиляди километри от населените територии, оцеляването ти зависи именно от това...

Отзиви (3)

Автор

Майк Хорн със зимна екипировка

Майк Хорн е екстремен авантюрист. Живее, за да преодолява нови предизвикателства и да тласка все по-далече пределите на собствената си устойчивост. За да накара тялото си да покаже най-доброто, на което е способно. За да принуди съзнанието си да му се подчинява. Авантюрата, която е преживял, е същинско пътешествие в търсене на човека. Защото в земята, в която животът се крепи на косъм и където и най-малката грешка може да бъде фатална, солидарността е образцова.

И както самият той казва: "Вярвам, че човекът е благороден по природа. Социалният живот потиска благородството му. Там където отивам, маскарадът свършва и изплува най-хубавото."

Рецензии и новини

Майк Хорн: „Никога не съм искал лесен живот с малко трудности."
Въпреки че катеренето е считано за спорт, ние не си „играем“ на катерене. Не губим мач или игра; губим живота си, докато се съревноваваме с майката природа. Човек трябва да притежава мъдростта да вземе правилното решение в съответствие с природните условия. Ако престъпиш тази линия, не природата те убива, а твоето решение!
Пристрастеният към пътешествията Майк Хорн открива следващата си мечта
Швейцарският изследовател ще покори нови висини – отново. Този септември неуморният пътешественик Майк Хорн (48 години), ще се отправи на едно от малкото останали непокорени предизвикателства на Земята –безмоторна околосветска обиколка през полюсите. Хорн, който прекосява пеш Северния полюс през зимата на 2006 г., остава верен на принципите си, а предстоящата му експедиция отново крие страшно много опасности.
Подобни Заглавия
Речни чудовища
  Допълнена и обновена с последните приключения на Джереми, с фотографии и илюстрации. Дълго повече от т...
Цена: 17,00лв.
По поречието на Амазонка
  На 9 август 2010 г. Ед Стафърд става първият човек, извървял цялото протежение на река Амазонка. Изпълнено ...
Цена: 16,00лв.
"Пътешествие по Екватора: 40 000 километра, за да се срещнеш със света."
40 000 километра, за да се срещнеш със света! Стани свидетел на една уникална среща между човека и природата. Тоз...
Цена: 16,00лв.
Студ
Приключения по ледения ръб на опасността, които ще накарат студа да запълзи по вените ви В продължение на 50 ...
Цена: 17,00лв.
Издателство Вакон © 2022 - Изработен от iSenseLabs