Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Пътешествие под звездите"

Автор: Филип Жак
Код на продукта:43
Наличност:Не е налично
Превод: © Нели Соларова
Корица: Мека
Размери: 142/240
Националност: Френска
Брой страници: 292
Издадена на: 2012
ISBN: 9789549535389
Редактор: Елена Радинска
Цена: 16,00лв.

Резюме

"Пътешествие под звездите"

8000 км, сам, пеша от Египет до Сантяго де Компостела, 14 страни, 12 милиона стъпки, 1 година, 1 количка с тегло 40 кг.

Eдин самотен мъж с количката си „Одисей” и тяхната прекрасна одисея в продължение на 8000 км. Тръгнал от връх Моисей в Синайската пустиня, Филип Жак се хвърля в това приключение с послание за мир през рамо, с отворени очи, готови да се наслаждават на всичко по пътя си, с наострени уши и отворени обятия, готови да прегръщат. Той иска да предаде посланието си с всяка една от 12-те си милиона стъпки, необходими за да достигне година по-късно до Сантяго де Компостела. От бреговете на Червено море до Атлантическия океан, той преминава през 14 държави от Близкия Изток и Европа, които прекосява със скорост от 5 км/ час.

Едно пътешествие, изпълнено с чувство за братство, отвъд културните и религиозни различия, в което е заложен оптимизма за един по-добър свят.

Отзиви (0)

Автор

Филип Жак е френски писател-пътешественик. Първото пътуване, с което Филип Жак става известен, е преминаването на двата континента Северна и Южна Америка с велосипеда му, Фидел. Филип тръгва от Аляска, минава през САЩ, Мексико, Еквадор, Перу, Чили и други страни. Цялото му пътуване е пресъздадено в книгата му "Дългият път през Америка".

Второто пътешествие на Филип Жак започва от Синайската планина в Египет и завършва в Сантяго де Компостела в Испания, като Филип минава и по познатия маршрут Ел Кмино. Предвижва се пеш, като тегли след себе си 40-килограмова количка, в която пренася багажа си. Минава през Египет, Йордания, Сирия, Ливан, Турция,Гърция, България, Босна, Хърватска, Словения, Италия, Франция, Испания. Цялото му пътуване е разказано в книгата му  "Пътешествие под звездите".

Подобни Заглавия
"Дългият път през Америка"
Тръгнал от Аляска с идеята да свърже с колело двата края на американския континент, Филип Жак стига до Ушуая с...
Цена: 16,00лв.
Експедиция REcycle
Вячеслав преминава 6000 километра с колелото си в една уникална велоекспедиция по Черно море. В същността на об...
Цена: 15,00лв.
Около Исландия за 14 дни
Прекарах в Исландия едва шестнайсет дни, но това ми е достатъчно, за да се убедя, че дори да бяха шестнайсет го...
Цена: 19,00лв.
Издателство Вакон © 2023 - Изработен от iSenseLabs