Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Пътешествие по Екватора: 40 000 километра, за да се срещнеш със света."

Автор: Майк Хорн
Код на продукта:5
Наличност:Не е налично
Превод: © Гергана Стойчева
Корица: Мека
Размери: 21x14
Националност: Френска
Брой страници: 254
Издадена на: 2011
ISBN: 9789549535112
Редактор: Владимир Пенов
Цена: 16,00лв.

Резюме

"Пътешествие по Екватора: 40 000 километра, за да се срещнеш със света."

Майк Хорн на пътешествие по Екватора40 000 километра, за да се срещнеш със света! Стани свидетел на една уникална среща между човека и природата. Този човек успя да извърши нещо, което никой дори не се е опитвал – да направи истинска околосветска обиколка, като следва линията на Екватора.

“Времето се сгромоляса само върху себе си. Сгъсти се. Паметта ми постепенно превръщаше седемнадесетте месеца по „Нулева ширина” в един-единствен миг с опустошаваща интензивност, по време на който изживях почти едновременно всичко, което е възможно да се изживее. Видях как се раждат деца и умират хора. В океана срещнах абсолютното спокойствие, бурята и урагана. Прекосих пустини, езера, блата, джунгли... Плувах по теченията на реки и изкачвах планини. Познах мира и преживях войната. Избухвах в смях и плачех до скъсване. Изпитвах радост, разочарование, тъга, страх от смъртта, еуфория и отчаяние.”

Майк Хорн живее единствено, за да осъществява мечтите си. Затова един пролетен ден оставя на брега жена си и двете си дъщери, които обожава, за да обиколи планетата – сам и следвайки линията на Екватора. Пеша, с пирога, с платноходка или с колело, през три океана и два континента, Майк Хорн извървя тази невидима нишка. Без да се отдалечи от нея на повече от четиридесет километра. Тук той разказва как сам човек успява да се слее с природата, за да го пусне тя да премине – и как понякога не успява. В девствената бразилска гора, ухапан от змия, той оставя няколко дни ослепял, в полусъзнание, без да знае дали отровата е смъртоносна или не. Но най-голямата опасност е Човекът с неговите войни. В Африка бунтовници арестуват Майк Хорн и го осъждат на смърт. Той успява да се измъкне на косъм. И защо е всичко това? Защото иска да изпълни докрай мечтата си, да отиде още по-напред в срещата между природата и хората. В този необикновен разказ се разкрива човек, който се страхува, който се очарова, който страда, но който винаги върви напред.

 

Отзиви (0)

Автор

Майк Хорн Роден през 1966 г. в Йоханесбург, Южна Африка, Майк Хорн е заразен с вируса на приключението. Той е световно признат за един от най-великите съвременни изследователи. Списъкът със самостоятелните му постижения е неповторим - от преплуването на Амазонка до немоторизираното му пътешествие по Екватора.

За две десетилетия той вижда повече от света, отколкото вероятно всеки друг човек. Вървял е до северния полюс по време на мрачната арктическа зима (описано в книгата му "Покорителят на невъзможното") и е стигал до най-високите върхове, наскоро и К2.

Когато не пътешества, живее във ферма в Швейцария с жена си Кати и двете им дъщери Джесика и Аника.

 

Рецензии и новини

Майк Хорн: „Никога не съм искал лесен живот с малко трудности."
Въпреки че катеренето е считано за спорт, ние не си „играем“ на катерене. Не губим мач или игра; губим живота си, докато се съревноваваме с майката природа. Човек трябва да притежава мъдростта да вземе правилното решение в съответствие с природните условия. Ако престъпиш тази линия, не природата те убива, а твоето решение!
Пристрастеният към пътешествията Майк Хорн открива следващата си мечта
Швейцарският изследовател ще покори нови висини – отново. Този септември неуморният пътешественик Майк Хорн (48 години), ще се отправи на едно от малкото останали непокорени предизвикателства на Земята –безмоторна околосветска обиколка през полюсите. Хорн, който прекосява пеш Северния полюс през зимата на 2006 г., остава верен на принципите си, а предстоящата му експедиция отново крие страшно много опасности.
Подобни Заглавия
Речни чудовища
  Допълнена и обновена с последните приключения на Джереми, с фотографии и илюстрации. Дълго повече от т...
Цена: 17,00лв.
По поречието на Амазонка
  На 9 август 2010 г. Ед Стафърд става първият човек, извървял цялото протежение на река Амазонка. Изпълнено ...
Цена: 16,00лв.
"Покорителят на невъзможното"
„Едва не умрях в ледената вода. Усетих зъбите на полярна мечка до лицето си. Преживях температури от -60 °С. Нап...
Цена: 16,00лв.
Зовът на далечния Север
Суровата и необятната Канада, прорязана от кануто на един самотен пътешественик Ким Хафез поема по водните...
Цена: 17,00лв.
Издателство Вакон © 2022 - Изработен от iSenseLabs