Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Младият англичанин

Автор: Вилхелм Хауф
Код на продукта:T-9
Наличност:В наличност
Превод: © Ели Буздрева
Илюстрации: © Борис Стоилов
Дизайн корица: © Борис Стоилов
Редактор: Вяра Малджиева
Корица: Твърда
Националност: Немска
Брой страници: 56
ISBN: 978-619-2500-011-5
Цена: 19,95лв.
Кол-во:

Резюме

Младият англичанин

„Младият англичанин” е част от втория алманах − „Шейхът на Александрия и неговите роби“, включващ още популярните приказки ,,Халифът щърк“, „Джуджето Дългоноско“, „Малкият Мук“, „Историята на Алмансор“ и други.

Историите са в рамкова поредица от приказки, написани не само за забавление на децата, но и за по-зрели читатели.

В този разказ се съдържа версия на широко разпространен по онова време сюжет, в който доверчивите жители на град, наричан тук Грюнвизел, са подведени да вярват, че една облечена маймуна всъщност е ексцентричен млад англичанин...

 

От Борис Стоилов

(автор на проекта и илюстрациите в книгата)

 

 

 

 

 

Повече от 25 години работя в областта на илюстрацията и оформлението на книги за деца. Мисля, че на много от тях несправедливо е прикрепен етикета „детски“, а всъщност са за читатели от всички възрасти. След повече от петстотин илюстрирани произведения, предимно от класически автори, за различни издателства по света, почувствах необходимост да илюстрирам текст, който харесвам, без рамките, които ми поставят книжният пазар, издателските политики и доминиращите художествени вкусове. Не зная успях ли, но опитах!

Представям на вниманието ви моя личен прочит на историята „Младият англичанин“ на Вилхелм Хауф, потопен в атмосферата на  викторианската епоха с намигване към днешната действителност. Радвам се, че този мой проект вече е при своите читатели  и съм щастлив, че към него се присъедини издателство ТАРАЛЕЖ, изкушено от своя вкус към различните детски книги,  и компанията АДКОМ, представител за България на дигиталните таблети Wacom, които са знак за безкомпромисно качество. Нарисувах илюстрациите към тази книга на един от техните таблети, комбинирайки възможностите на дигиталните технологии и традиционните техники на рисуване.

Пожелавам ви приятна среща с младия англичанин!

Отзиви (0)

Автор

Вилхелм Хауф (1802–1827) е роден в Щутгарт, получава образованието си в университета в Тюбинген. Започва работа като учител на децата на барон фон Хюгел, преди да се посвети изцяло на писането. Той се жени в началото на 1827 г. в разгара на активната си литературна кариера, но заболява от коремен тиф и умира само няколко дни преди двадесет и петия си рожден ден. Написал е няколко кратки прозаични произведения и един исторически роман – „Лихтенщайн“.

Популярността си Хауф дължи на историите, които публикува през три последователни години под формата на алманаси – „Die Karawane“ (Керванът) (1825), „Der Scheik von Alessandria und seine Sklaven“ (Шейхът на Александрия и неговите роби) (1826), и „Das Wirtshaus im Spessart“ (Страноприемницата в Шпесарт) (1827).

Откъси

 

Младият англичанин

Издателство Вакон © 2022 - Изработен от iSenseLabs