Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Изчезващите дестинации"

Автор: Кимбърли Лисагор и Хедър Хенсън
Код на продукта:26
Наличност:Не е налично
Превод: © Александра Лозанова
Дизайн корица: © Добродана Попова
Корица: Мека
Размери: 142x210
Националност: Американска
Брой страници: 368
Издадена на: 14-05-2013
ISBN: 978-954-9535-50-1
Редактор: Вихра Василева
Цена: 16,00лв.

Резюме

"Изчезващите дестинации"

Мачу Пикчу - една от изчезващите дестинации

Поглед към едни от най-красивите, но застрашени от изчезване места на планетата.

Мачу Пикчу е хипнотичен, древен град на инките, скътан в планините на Перу и безмилостно тъпкан от хиляди крака, което го погубва. Национален парк „Глейсиър“ е отдавна познат със зашеметяващата красота на ледените си полета, но в рамките само на нашия живот ледниците в него ще изчезнат заради глобалното затопляне. В биозаливите на Пуерто Рико хората плуват в трептящото от биолуминисценция море, но утайката, причинена от строителството, убива динофлагелатите – микроорганизмите, които създават този загадъчен блясък. В басейна на Конго в Африка, където сред тучни, яркозелени дъждовни гори свободно бродят човекоподобни маймуни, всекидневно са изсичани пълни с живот дървета. И докато пишем тези редове, изброените места – заедно с много други – биват безвъзвратно променяни – от климата, от екологични фактори, от прекомерна експлоатация и по естествени причини.

От бореалната гора на Финландия до долината на река Яндзъ в Китай, „Изчезващите дестинации“ е съкровищница на географските чудеса и пътеводител в тези застрашени места, разказващ какво се прави за спасяването им.

Отзиви (5)

Автор

Кимбърли Лисагор е журналист на свободна практика, пише за пътешествия и околна среда за „Outside“, „Men’s Journal“, „National Geographic Adventure“, „Modern Traveler“, „USA Weekend“, „New York Times“, „Los Angeles Times“ и други. Автор е на „Wilderness Lodge Vacations“, която печели наградата „Лоуел Томас“ за най-добър пътеводител и награда за отлични постижения от Северноамериканската асоциация на журналистите, пищещи по туристически теми. Живее в Сан Луис Обиспо, Калифорния.

Хедър Хенсън е работила на щат към списание „Boston“, „Sunday Independent South Africa“ (в Йоханесбург, Южна Африка) и „Provincetown Banner“. През 1999 г. печели наградата на списание „Harper’s“ за специфичен стил на писане. Писала е за „Men’s Journal“, „Modern Traveler“, „National Geographic Traveler“, „San Francisco Chronicle“, „Smithsonian“, „Outside“ и други. Тя е журналист на свободна практика и живее в Боулдър, Колорадо.

Подобни Заглавия
Стени
Какво е чувството да живееш срещу стена? С това смело съчетание от пътепис и репортаж Марчело Ди Чинтио ни дав...
Цена: 16,00лв.
Издателство Вакон © 2023 - Изработен от iSenseLabs