Езици Български English

БЛОГ

Борбата за по-добра реалност

Борбата за по-добра реалност

Представете си да имате възможност да се храните само веднъж на ден, в добри дни – два пъти. Представете си, че общественото ви положение е толкова ниско, че дори нямате шанс да се преборите за по-доходоносна работа. Представете си, че нямате права. Какво бихте направили, за да върнете старите си грижи и проблеми, за да живеете, както преди?
Бъди готов да оцеляваш

Бъди готов да оцеляваш

За тези, които обичат приключенията и екстремните ситуации, Беър Грилс е много повече от екстремен приключенец, той е идол. Изкачил Еверест на крехките 23 години, бившият командос от Британските специални въздушни части отново атакува книжния пазар с атрактивно четиво. Този път той не разказва за екстремните си приключения, а прави нещо далеч по-практично за всеки кандидат-приключенец. Издава наръчник, пълен с най-добрите техники за оцеляване в дивата природа.
„Съзнанието е всичко. Мускулите – парченца гума“

„Съзнанието е всичко. Мускулите – парченца гума“

Още от края на миналата година с огромно нетърпение очаквах „Колко силно го искаш?“ на Мат Фицджералд. Имах големи надежди за тази книга и когато започнах да я чета, определено се вълнувах. Затова спокойно мога да кажа, че всички неща, които сте прочели и чули за нея, са напълно верни.
„Най-важното в живота е любовта, всичко останало е суета.“

„Най-важното в живота е любовта, всичко останало е суета.“

Казват, че всяка книга влиза в живота ти тогава, когато си готов да разбереш какво ще ти каже тя. Авторката на „Три дъщери на Тибет“ (изд. „Вакон“), е започнала книгата като семеен проект, искала е да увековечи тази история, пропита със сълзи, силна вяра и много тъга.
Майк Хорн – Небето е границата

Майк Хорн – Небето е границата

Той е прекосявал джунгли и пустини, движил се е по опасни ледове и през непроходими гори. Обиколил е земното кълбо по линията на екватора и Северния полярен кръг – сам, без помощта на моторни средства. Отдаден на приключенията и вечно на път, живата легенда Майк Хорн намери време в амбициозния си график, за да зарадва българските си фенове със специално интервю за издателство "Вакон".
Риан Мансер е „С Колело около Африка“

Риан Мансер е „С Колело около Африка“

Риан Мансер, авторът на световния бестселър „С каяк около Мадагаскар“, се завръща на българския книжен пазар в началото на 2018 г. Превърнал се в настолно четиво за бореца за свобода Нелсън Мандела, пътеписът „С колело около Африка“ разказва за първата голяма експедиция на неустрашимия южноафрикански приключенец. През 2005 г. Риан постига непостижимото, като става първият човек, обиколил континентална Африка с колело. Напълно сам и без употребата на моторни превозни средства той прекосява 37 000 км през 34 държави, някои от които се нареждат сред най-опасните места на Земята.
Една история за забравената майка природа

Една история за забравената майка природа

Ако някой ви каже, че иска да измине 2500 километра през Великия север, а на всичкото отгоре иска да вземе със себе си съпругата и малката си дъщеричка, която е само на годинка и половина, какво ще си помислите? Че е „луд”, или поне аз реагирах така, четейки резюмето на книгата „Снежното дете” на Никола Вание. Не съм родител, но не бих завела невръстното си дете на място, където средната температура е -40 градуса. Дори и аз самата не бих отишла там.
Емил Затопек, който печели не само златни медали, а и сърцата на хората

Емил Затопек, който печели не само златни медали, а и сърцата на хората

Щом стане въпрос за бягане, името на Емил Затопек често се замества със синоними като легенда, свръхчовек, недостижимия и най-добрия бегач на всички времена. В книгата на Ричард Аскуит „Днес всички ще умрем по малко“ (Издателство "Вакон") подробно можем да проследим житейския път на олимпиеца. Това е четиво, което те поглъща напълно. Щом започнеш да прелистваш страниците, попадаш във вихрушката Затопек и оставаш там до последната страница. Изживяваш всеки обрат и разбираш как любовта към това, което правиш, е най-добрият двигател и мотивация да продължаваш напред. Дори и в моментите на жестока болка и пълно изтощение.
По забравените пътища на Централна Азия

По забравените пътища на Централна Азия

Запленен от суровата и неопитомена красота на Централна Азия, българският експерт по оцеляване Филип Лхамсурен потегля от Родопите през 2013 г., за да прекоси сърцето на континента от запад на изток. За него пътуването е „не просто авантюра, а избор, който ми разкрива по-добре как да живея истински“. Филип избира труднодостъпни, непознати и слабонаселени местности, които му позволяват да се отдалечи от обвързаностите и удобствата на модерното общество и да се приближи до човека и природата. Едно изключително изпитание за тялото и духа, от което се ражда пътеписът „Забравените пътища. От Родопите до Памир“ (издателство „Вакон“).
Алекс Хонълд за Ел Капитан: „Последните 150 метра бяха като победна обиколка“

Алекс Хонълд за Ел Капитан: „Последните 150 метра бяха като победна обиколка“

На 3 юни Алекс Хонълд остави без думи както катераческите среди, така и всички останали с фрий соло изкачването си на „Фрийрайдър“ (5.12d) на Ел Капитан, Йосемити. Последва неизбежен – и заслужен – медиен фурор, близък до този, който предизвика „Стената на зората“. Екипиран само с обувки за катерене и торбичка за магнезий, Алекс невъзмутимо се изкачи на 900-метровия монолит само за 3 часа и 56 минути. Оттогава насам постижението му е възхвалявано като едно от най-значимите изкачвания в историята на катеренето.
5 експертни съвета от Ерик Ортън за първия ви ултрамаратон

5 експертни съвета от Ерик Ортън за първия ви ултрамаратон

Набиращият светкавична популярност в България ултрамаратон – по дефиниция всяко състезание, по-дълго от 42,195 километра, или дължината на маратона – е идеалният начин да тествате границите на възможностите си. Какво обаче трябва да направите, преди да се изправите пред такова страховито премеждие?
11 години издателство „Вакон“ – 11 дни подаръци!

11 години издателство „Вакон“ – 11 дни подаръци!

По случай единадесетия ни рожден ден от издателство „Вакон“ сме ви подготвили страхотна изненада! Само в периода 20–30 юни всеки читател, направил покупка*, включваща една или повече книги от онлайн книжарницата ни, ще получи книга подарък.
Алекс Хонълд с историческо изкачване на Ел Капитан

Алекс Хонълд с историческо изкачване на Ел Капитан

На 3 юни легендарният катерач Алекс Хонълд преодоля предизвикателството на живота си. В рамките на впечатляващите 3 часа и 56 минути американецът стана първият, изкачил напълно сам и без осигуровка 914-метровия гранитен монолит Ел Капитан...
Как една жена откри щастието в Бутан

Как една жена откри щастието в Бутан

В средата на 90-те години писателката Линда Лийминг се отправя на пътешествие из Европа и Азия, което променя живота й завинаги. Американката достига Бутан, мъничка будистка страна в Хималаите, известна като безкрайно красиво и щастливо място, и припознава в него своя нов дом.
Килиан Жорнет – до Еверест и обратно рекордно

Килиан Жорнет – до Еверест и обратно рекордно

Световноизвестният атлет с рекорд за най-бързо изкачване и слизане на най-високата точка на планетата.
Кристалната скъпоценност на Хималаите

Кристалната скъпоценност на Хималаите

Кайлаш е известна за индуистите като митичната планина Меру. Непристъпно място със звездна красота, близо до което извират четирите свещени индийски реки – Инд, Ганг, Сутледж и Брахмапутра. Той е изворът на Вселената, създаден от космическите реки и разума на бог Брахма, и според вярващите на върха му живее самият Шива, потънал във вечна медитация.
Показани са от 1 до 16 от общо 72 резултата (5 страници)
Издателство Вакон © 2022 - Изработен от iSenseLabs