Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Дългият път през Америка"

Автор: Филип Жак
Код на продукта:18
Наличност:Не е налично
Превод: © Нели Соларова
Размери: 142х210
Националност: Френска
Брой страници: 240
Издадена на: 2010
ISBN: 9789549535198
Редактор: Владимир Пенов
Цена: 16,00лв.

Резюме

"Дългият път през Америка"

Тръгнал от Аляска с идеята да свърже с колело двата края на американския континент, Филип Жак стига до Ушуая след самотна „езда“ в продължение на повече от 24 000 км. Той напуска северноамериканските национални паркове заедно с пеперудите монарх, бягащи от зимния студ, и следва бавната им миграция чак до Мексико. Прекосява Централна Америка сред вулканични изригвания и земетресения и достига от Кордилерите до Андите. Мечтата се превръща в реалност в Перу на брега на езерото Титикака. По-нататък преминава през дългата чилийска ивица, за да достигне пределите на континента. Но за да се добере до най-южната му точка, трябва смирено да поиска разрешение от ветровете в Патагония, за да премине през тяхната територия.

„Защо трябва да ходя чак в Ушуая? Не живея там и не познавам никого. Какъв е смисълът да караш велосипед на 4 000 метра надморска височина, натоварен с трийсет килограма багаж? Може би поне малко да се извисиш духовно? При такова пътешествие е най-важна не крайната цел, а привидно „пропиляното“ време и пространството, в което търсещият светлина пътник открива самия себе си, докосвайки се до различния „друг“, преодолявайки препятствията по пътя и трудностите на самото пътуване.“ Самотното каране по Панамериканската магистрала предоставя достатъчно време за гмуркане в собствения вътрешен свят.

Отзиви (0)

Автор

Филип Жак е френски писател-пътешественик. Първото пътуване, с което Филип Жак става известен, е преминаването на двата континента Северна и Южна Америка с велосипеда му, Фидел. Филип тръгва от Аляска, минава през САЩ, Мексико, Еквадор, Перу, Чили и други страни. Цялото му пътуване е пресъздадено в книгата му "Дългият път през Америка". Второто пътешествие на Филип Жак започва от Синайската планина в Египет и завършва в Сантяго де Компостела в Испания, като Филип минава и по познатия маршрут Ел Кмино. Предвижва се пеш, като тегли след себе си 40-килограмова количка, в която пренася багажа си. Минава през Египет, Йордания, Сирия, Ливан, Турция,Гърция, България, Босна, Хърватска, Словения, Италия, Франция, Испания. Цялото му пътуване е разказано в книгата му  "Пътешествие под звездите".

Подобни Заглавия
Моето приключение в дивото
Черил Стрейд е на двайсет и шест и вече е изгубила най-скъпото в живота си: майка ѝ е починала от рак, семейс...
Цена: 17,00лв.
"Пътешествие под звездите"
8000 км, сам, пеша от Египет до Сантяго де Компостела, 14 страни, 12 милиона стъпки, 1 година, 1 количка с тегло 40 кг. ...
Цена: 16,00лв.
Експедиция REcycle
Вячеслав преминава 6000 километра с колелото си в една уникална велоекспедиция по Черно море. В същността на об...
Цена: 15,00лв.
Експедиция до крайната точка
„Привлечен съм от крайната точка. Като метал от магнит. Може би защото само там е възможно спасението.“ З...
Цена: 22,00лв.
Издателство Вакон © 2023 - Изработен от iSenseLabs