Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Да прекосиш Хималаите"

Автор: Александър Пусен и Силвен Тесон
Код на продукта:41
Наличност:В наличност
Превод: © Нели Соларова
Корица: Мека
Размери: 21x14
Националност: Френска
Брой страници: 336
Издадена на: 04-04-2012
ISBN: 9789549535334
Редактор: Вихра Василева
Цена: 16,00лв.
Кол-во:

Резюме

"Да прекосиш Хималаите"

Шест месеца поход в митичния и същевременно непознат свят на Хималаите те тръгват от Бутан през месец май, чувствайки се невзрачни пред безкрайността от планини, която им предстои. Шест месеца по-късно и след изминати 5000 километра, Александър Пусен и Силвен Тесон стигат в Таджикистан вече изпълнили своята мисия: да прекосят пеша, от изток на запад, цялата Хималайска верига, придържайки се възможно най-близо до въображаемата ос, която свързва четиринадесетте най-високи върхове на масива.

И читателят открива, че Хималаите се състоят от множество „Хималаи“: населени с различни народи – от лепча до кохистани, и с разнообразна природа – от обширни и покрити с цветя плата до напукани ледници... Двамата младежи се впускат в приключението без каквито и да било предразсъдъци и без нищо предварително осигурено. Отказват да ползват палатки, да носят провизии и да бъдат съпровождани от носачи. Така, за да се хранят и подслоняват в този слабо населен район, разчитат на случайни срещи.

Книгата разказва освен за конкретния физически подвиг и за забавения ритъм на живот и немотията на човека в света без техника, за зараждането на позабравените в наши дни отношения между чужденец и домакин. И освен това – за приключенския дух, който е въодушевявал през вековете големите пионери. Александър Пусен и Силвен Тесон преминават граници, къде нелегално, къде не, колкото географски, толкова и духовни: медитират, полудяват, опияняват се от височината. Ентусиазираният разказ дава представа за Хималаите и за интересния свят, в който живеят техните жители.

Отзиви (0)

Автор

Александър Пусен е двадесет и седемнадесет годишен, а Силвия Тесон - на двадесет и пет. И двамата живеят в Париж. Двамата освен авантюристи са акробати, музиканти и страстни катерачи.Предишната им творба "Карахме върху земята" разказва за околосветската им обиколка с велосипед и е удостоена със специална награда на IGN за любители на приключението.

Откъси


 

Подобни Заглавия
Погребани в небесата
Второ, преработено издание!   Когато Едмънд Хилари става първият човек, покорил Еверест, до него стои ...
Цена: 16,00лв.
"Под юртите на Монголия"
„Жената се движеше грациозно в ароматната атмосфера на палатката. Жестовете й, пъргави и премерени, бързи, но...
Цена: 17,00лв.
Към една планина в Тибет
В новата си книга Колин Таброн пътува до Тибет и поема по пътя на поклонниците към Кайлаш – най-свещената пла...
Цена: 16,00лв.
Пеша из Хималаите
Следвайки стъпките на великите изследователи Левисън Уд увлекателно разказва за своето пътешествие по...
Цена: 21,00лв.
Издателство Вакон © 2023 - Изработен от iSenseLabs