Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи
Специално предложение:
+
Булката
Булката
17,99лв.
Цена на пакета: 31,98лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет
Сексът
Сексът
15,99лв.
+
Бебето
Бебето
17,99лв.
+
Цена на пакета: 43,97лв.
Спестявате 8,00лв.!

Купи пакет
Сексът
Сексът
15,99лв.
+
+
Булката
Булката
17,99лв.
Цена на пакета: 43,97лв.
Спестявате 8,00лв.!

Купи пакет
Булката: ръководство за употреба

Булката

Ръководство за употреба

Автор: Кери Дени
Код на продукта:111
Наличност:В наличност
Превод: © Кристина Димитрова
Корица: Мека
Размери: 180x120
Националност: Американска
Брой страници: 224
Издадена на: 2016
ISBN: 978-619-7300-14-7
Редактор: Цветелина Лакова
Цена: 17,99лв.
Кол-во:

Резюме

Булката

Най-после! Ръководство за булката без излишни глупости!

Вражди със свекърите, хаос в навечерието на празника, властни сватбени агенти – какво трябва да направи едно момиче, когато възникне опасност Големият ден да завърши с грандиозен провал? Няма страшно: „Булката – ръководство за употреба“ съдържа най-важната информация и покрива всички теми, с които трябва да си запозната, за да поемеш уверено към олтара – от определянето на датата и избора на Роклята до съставянето на списъка с гостите.

Ръководството съдържа множество приложения, които ще ви помогнат да следите подготовката и бюджета си. Това го прави перфектния подарък за всяка свенлива бъдеща булка, любезно предоставен от ветерана по сватбена журналистика Кери Дени.

Отзиви (0)

Автор

Въпреки че КЕРИ ДЕНИ засега все още не е планирала собствената си сватба, тя вече има зад гърба си години в бранша като редактор на сватбената рубрика на списание „Филаделфия“. Булки са я питали дали може да „забравят“ да поканят суперсимпатичната си най-добра приятелка, защото смятат, че тя може да ги засенчи в големия ден (не); дали е разумно една булка да инвестира толкова за личен инструктор, колкото и за рокля само за да е сигурна, че изглежда наистина добре в нея (да); и дали е толкова лошо, че булката пренаписва списъка с подаръците веднага щом младоженецът се извърне (може би). От години е като жива сватбена енциклопедия за приятелите си, на линия е по време на годежите им досущ като гинеколог през деветия месец. И, да, когато приятелят й най-сетне се реши, тя ще е най-спокойната, най-хладнокръвната, най-логичната и рационална булка, която някога е планирала сватба. Живее в Сентър Сити, Филаделфия.

Откъси

Откъс от глава 4

Роклята

След като вече имате пръстен на ръката си и сте се погрижили за най-спешните неща (определили сте датата и сте уговорили церемонията и мястото за приема, вероятно и фотографа, ако знаете, че е много търсен, и т.н.), време е да отметнете нещото, около което по всяка вероятност са се въртели сватбените ви фантазии още от времето, когато като малка сте тичали из къщи с калъфка от възглавница на главата и сте си тананикали Менделсоновия марш.Роклята. Ех, роклята.

Купуването на роклята

Макар и да осъзнаваме, че това трябва да е най-забавната част, наистина се налага да започнете отрано. Предстоят ви поръчка, корекции, а и трябва да получите роклята достатъчно рано, за да можете да я преправяте през различните етапи от неизбежната предсватбена диета – желателно е да имате между девет месеца и една година преди самата сватба. Така че да отиваме на пазар!

СЪВЕТ ОТ СПЕЦИАЛИСТА: Преди разузнавателната мисия: За да не осуетят финансови ограничения пазарния ви фурор, уверете се, че имате на разположение приличен бюджет, преди да се отдадете на пълно безумие. Поставете си някаква цена и се придържайте към нея. Дори не пробвайте рокля, която значително надхвърля бюджета ви: може страшно да ви хареса и ако бюджетът ви категорично не позволява да я имате, ще гледате с горчивина и може би дори с презрение на роклята, която в крайна сметка ще купите. Една булка по никакъв начин не бива да възприема така роклята си. Не си го причинявайте.

 

Селекцията

Ако не сте съвсем сигурна каква точно рокля искате и не сте си представяли сватбената си рокля още от основното училище, направете си „селекция“, преди да отидете на пазар:

[1] Откъснете страници от списания, разпечатайте изображения от дизайнерски уебсайтове, откраднете нещичко от сватбения албум на най-добрата си приятелка – в общи линии щом видите рокля, която ви харесва, изрежете я и я залепете в албума си с потенциални рокли.

[2] Проучете изображенията на различни модели, за да определите мотивите, които ви харесват и които не ви харесват. Така ще ви е много по-лесно да обясните на персонала в сватбения салон какво търсите.

[3] Водете си бележки какво ви харесва във всяка рокля:

§ Материята?

§ Структурата?

§ Кройката?

Само помнете, че роклите, които виждате, най-вероятно са на модели, тънки като фиданки, и освен ако често не ви бъркат с Жизел Бюндхен (в този случай молим да ни извините), може би идеята ви ще се избистри чак когато започнете да пробвате роклите.

 

Как да подберете пазарния си антураж

Не е нужно да намерите роклята – или каквато и да било рокля – по време на първата си пазарна мисия. Може дори да ви се прииска да се отбиете в няколко магазина и да огледате какво се предлага, преди да решите къде да се договорите за проби. Може да направите тази обиколка сама или да вземете доверена приятелка със сходен вкус.

Когато решите, че действително сте събрали смелост да пробвате рокли, помислете кого бихте искали да вземете със себе си. За първи път ще се видите в булчинска рокля и може да се изненадате до каква степен сте се разчувствали. Това обаче не значи, че трябва да вземете цялата си сватбена свита или всичките си роднини, за да видят магическия момент. Отговорете си на следните въпроси:

§ Кой би бил полезен, когато се опитвате да вземете трудно решение?

§ Майка ви, сестра ви и най-добрата ви приятелка помагат ли ви да останете стъпила на земята?

§ Ще бъдат ли честни с вас, когато трябва да прецените вариантите си?

§ Ще ви кажат ли, че целулитът ви личи през тази прилепнала рокля или че тази рокля без презрамки подчертава колко е малък бюстът ви?

Ако да, вземете ги със себе си.

§ Имате ли приятелка, която, дори да не е най-близката, е безценна, щом почувствате, че нещата ви идват в повече?

Ако да, вземете я със себе си.

От друга страна, ако непрестанното мърморене на майка ви ви кара да се изприщите, поради което определено ще ви е по-трудно да прецените дали предпочитате V-образно или сърцевидно деколте, изчакайте, докато не стесните избора до две-три рокли, преди да я извикате да си каже мнението. Не е необходимо тази обиколка да е голяма забава – просто вземете със себе си един или няколко души, чиято компания ще ви е приятна и полезна...

Подобни Заглавия
Бременната жена
Ура! Най-после разполагате и с подробно ръководство за безоблачна бременност! Появата на бебе е един от най-...
Цена: 15,99лв.
Бебето
Инструкции за експлоатация, съвети при неизправност и указания за поддръжка през първата година Програмир...
Цена: 17,99лв.
Сексът
Ако файлът ви „Интимно общуване“ е празен; ако сексуалният ви софтуер дава грешка; ако тепърва навлизате в п...
Цена: 15,99лв.
Младоженците
Най-накрая! Вече има ръководство за критичната първа година от брака! Разменили сте клетвите си, разрязали ст...
Цена: 17,99лв.
Издателство Вакон © 2023 - Изработен от iSenseLabs